דיני משפחה וירושה

 

דיני משפחה

 
מאז שנת 1998, עוסק עו"ד חן גינסברג בדיני משפחה, ויש לו ניסיון עשיר בייצוג לקוחותיו בבית הדין לענייני משפחה, כמו גם בבית הדין הרבני. במשרדו של עו"ד גינסברג ניתן לקבל ייעוץ במגוון רחב של נושאים הנוגעים לתא המשפחתי, ובדגש על תהליכי גירושין. מטרתו היא להביא את שני הצדדים להסכם כולל שיפתור את הסכסוך, ויחסוך את הצורך שבניהול הליך ארוך ויקר בין כתלי בית המשפט.
כל אחד מלקוחותיו של עו"ד גינסברג זוכה לליווי צמוד לאורך כל ההליך המשפטי, החל מבחירת בית המשפט המתאים ביותר לדיון במקרה, ועד למיצוי מלא של כל זכויותיו של הלקוח. תחום הגירושין, ודיני המשפחה בכלל, נוגעים לנושאים רגישים ביותר, והם בעלי השפעה מכרעת על המשך החיים. מסיבה זו חשוב ביותר לבחור בעורך דין משפחה טוב ומנוסה.
 
דיני משפחה
 

גירושין

 
תהליך הגירושין הינו פרשת דרכים מסעירה וקשה ביותר בחיים, כאשר היעדר של ליווי משפטי מקצועי מתאים עלול לגרום לאדם נזקים כבדים בטווח הקצר והארוך. ניהול תקין של תיק הגירושין מצריך היערכות מקדימה נכונה ותכנון קפדני, שיחסכו לכולם מפח נפש, ובהשלמת הגירושין, יאפשר לכל הצדדים לפתוח דף חדש בחיים. התהליך המורכב ממילא הינו מסובך אף יותר בישראל, היות וזוהי המדינה היחידה בעולם, שבה קיימות שתי ערכאות מקבילות, שיש להן סמכות לדון בתיקי גירושין: בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה. הערכאה שתנהל את התיק היא זו שאליה הופנתה קודם בקשה לגירושין. ניהול התיק בערכאה זו או אחרת מושפע מהשקפת עולמה של הסמכות שדנה בתיק, ובהתאם היא זו שגוזרת במידה רבה את תוצאותיו.

חשוב להדגיש כי קיימות שתי דרכים לסיים את ברית הנישואין, בדרכי שלום או בחוסר הסכמה. אם שני בני הזוג מצליחים להסכים על תנאי הפרידה, כל שיש לעשות הוא לערוך הסכם גירושין מסודר אצל עורך דין שעוסק בתחום. ההסכם יכלול את כל הנושאים המרכזיים, לרבות: מזונות, משמורת והסדרי ראייה, חלוקת רכוש וגט. זהו הפתרון המומלץ בכל הליך גירושין. אם לא ניתן לבצע הליך כזה, אין מנוס מפנייה לאחת הערכאות המשפטיות – בית הדין לענייני משפחה או בית הדין הרבני. גירושין דרך בית משפט מלווים הרבה פעמים בתחושות לא נעימות, במאבקים מכוערים ובבזבוז מיותר של כסף. עו"ד גינסברג עושה הכול כדי להקל על הלקוחות שלו את תהליך הגירושין, בכל דרך שבה הם בוחרים ללכת.
 
גירושין
 

חלוקת רכוש

 
שאלת חלוקת הרכוש הינה אחת המרכזיות בכל הליך של גירושין. השאלות שנשאלות הינן מורכבות ואף מפתיעות: מה דינו של רכוש שאיתו נכנסו בני הזוג לנישואין? מה קורה עם החובות שנטלו במשותף? ומהו בכלל רכוש משותף? יש לזכור שהרכוש שאיתו יסיימו בני הזוג את הנישואין, הוא שיהווה פלטפורמה לתחילת החיים החדשים שלהם. לאור המורכבות של הנושא, חשוב במיוחד לקבל ליווי צמוד של עורך דין מנוסה, בעל ידע בחלוקת רכוש נכונה וצודקת.

העיקרון המנחה של החוק בדבר הרכוש המשותף הוא שכל רכוש שנצבר במהלך חיי הנישואין, שייך לשני הצדדים, ולא משנה על שם מי הוא רשום. בשנת 2008 התקבל תיקון לחוק יחסי ממון, המאפשר לבצע חלוקת רכוש, מבלי להשלים למעשה את הליך הגירושין. פעולה על פי תיקון זה אפשרית במצב שבו שני הצדדים נמצאים במהלכו של סכסוך חריף, שמונע את סיום הליך הגירושין.
 
חלוקת רכוש
 

מזונות

 
כל ילד בישראל זכאי למזונות מהוריו, גם במצב שבו ההורים פרודים. גם במקרה שבו האב נשוי לאישה שאינה אם ילדו, הוא חייב במזונות לילד. במרבית תיקי הגירושין, האב הוא זה שחייב במזונות, אך במקרים גוברים והולכים ומשתנים מיום ליום, חובת תשלום המזונות מוטלת גם על האם. ככלל, ילדים עד גיל 18 זכאים למזונות, ולעיתים ייקבעו מזונות גם עד גיל 21 (כאשר בשלושת השנים האחרונות, גובה המזונות יהיה שליש מהסכום ששולם עד גיל 18). גובה המזונות נקבע בהתאם להתייחסות לצרכיו השונים של הילד. הישגים משפטיים בתחום המזונות מחייבים ידע מעמיק של עורך הדין בכל רזי החקיקה והפסיקה.

הצרכים הבסיסיים שבגינם מחושבים דמי המזונות הם: מזון, הלבשה, מדור, בריאות וחינוך. אם לכאורה נראה שהצרכים הם אותם צרכים, אז סכום המזונות אמור להיות אותו סכום בכל המצבים. עם זאת, בפועל, מנסים לשמור על אורח החיים של הילד, ולכן בכל תיק סכום המזונות משתנה בהתאם לאורח החיים שאליו הורגלו הילדים. חשוב להדגיש, שהמזונות נגזרים מהצרכים הבסיסיים, שבהם נושא האב לבדו. צרכים מדין צדקה, דוגמת חוגים ובילויים, ימומנו על ידי שני ההורים במשותף. כמו כן, בקביעת סכום המזונות, מתייחסים לשכרו של האב בפועל, פוטנציאל ההשתכרות שלו והרכוש שבבעלותו.

עו"ד גינסברג עושה הכול כדי לאפשר ללקוחות שלו להסכים על גובה דמי המזונות, מבלי לנהל מאבק קשה בבית המשפט. עם זאת, יש לו את כל הידע והניסיון כדי להילחם למען זכויות לקוחותיו בבתי המשפט.
 
מזונות
 

צוואות

 
עו"ד גינסברג בעל ניסיון עשיר ביותר בייעוץ ובעריכת צוואות, כמו גם בהגשת צווי קיום צוואה והתנגדות לצוואה. תחום עריכת הצוואה הינו רגיש ביותר, ולו בגלל שהוא מחייב את האדם להרהר ביום מותו, ובסכסוכים המשפחתיים שעלולים להתעורר בעקבות הסתלכותו. עם זאת, הצוואה היא הדרך היעילה ביותר לחלק את העיזבון, בהתאם לרצון בעליו. עו"ד גינסברג בעל ניסיון עשיר בפתרון בעיות וסכסוכים תוך כדי ואחרי עריכת הצוואה. מעבר לזאת, הוא עורך את הצוואה תוך התאמה מלאה לחוק, בכדי למנוע את פסילתה. ניתן, ואף מומלץ, לערוך צוואה הדדית, ובכך לקבוע איך יחולק הרכוש אחרי מות אחד הצדדים ואחרי מות שניהם. היות ואיש אינו יכול לצפות את יום מותו, עריכת הצוואה איננה רק נחלתם של אנשים מבוגרים, ומומלצת לכל אדם.

עו"ד גינסברג מייצג גם אנשים בהליכי התנגדות לצוואה. הטעמים להתנגדות יכולים לנבוע מפגמים בעריכת הצוואה, או מחוסר שביעות רצונם של אלו שנושלו מהעיזבון או קיבלו חלק קטן יותר ממה שלטענתם מגיע להם.
 
צוואות
 

ירושות

 
בהעדר צוואה, מחולק הרכוש של אדם שנפטר בהתאם לחוק הירושה. חוק זה קובע כי יורשיו של האדם הם: בן/בת הזוג, צאצאים (ילדים, נכדים ונינים), הורים, אחים וסבים. עו"ד גינסברג מגיש עבור לקוחותיו בקשות לקיום צו ירושה. הוא מייצג גם לקוחות במקרים מיוחדים, דוגמת ידועים בציבור, וזכויות הירושה שמגיעות להם. כמו כן, ניתן מענה למצבים שבהם יש הסתלקות של יורש מחלקו בעיזבון המנוח.

יש לזכור כי חלוקה מסודרת של הירושה משפיעה באופן ישיר על איכות החיים של היורשים, כמו גם על יחסים תקינים ומניעת סכסוכים קשים במשפחה. בעת עיסוק בתחום הירושה, עו"ד גינסברג לוקח בחשבון את כל הנושאים הללו. מעבר לזאת, ניסיונו העשיר מאפשר לו לבצע את כל הסידורים בצורה מהירה ויעילה, ולחסוך מלקוחותיו טרחה מיותרת.

*האמור בעמוד זה הינו מידע כללי, ואינו מחליף ייעוץ מקצועי.

 
ירושות